pátek 18. ledna 2013

black house

Černé domy jsou tak krásné! Černá barva fasády udělá i z úplně jednoduchého domu se sedlovou střechou, dům neobyčejný, elegantní, dům s puncem výjimečnosti.

Škoda, že málokdo si troufne. Škoda, že žádný takový jsem u nás nepotkala.
O přezdobené domy, kde vedle sebe najdete cihlové pásky, kamenný obklad a klidně i více barev, není nouze. Neměla bych odvahu na takové ty obvyklé kombinace barev na fasádě: růžovočervené, žlutooranžové, meruňkovobílé a já nevím jaké, však to určitě znáte. 

Kdyby to bylo jen trochu možné, tak náš dům bude černý. Nebo alespoň hodně tmavě šedý.

Přeji vám krásný páteční večer!






Aby té černé nebylo příliš, tak jsem pro kontrast vybrala jeden červený dům, líbí se mi takhle vedle sebe. Sladké pastely mi tu vůbec nechybí.







12 komentářů:

  1. Nemám nic proti černým domům, naopak se mi líbí a je to určitě lepší než příšerný mix mnohdy snad ani nekombinovatelných barev. Jen by mě zajímalo jak praktická tahle barva ve skutečnosti je.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdo by myslel na praktično, když je to tak krásné:-)))To je vtip, samozřejmě. Myslím, že prach vítr ofouká a déšť smyje-stejně jako na růžových skvostech.

      Vymazat
    2. No jen aby to bylo krásné i za pár let :-) O to mi šlo. Ale té temně šedé bych se vůbec nebála.

      Vymazat
  2. Ani ten červený v snehovej krajine nie je zlý.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím si, že málokdo přemýšlí o barvách domu v kontextu s krajinou, ta červená v černobílé krajině opravdu nevypadá vůbec zle.

      Vymazat
  3. Zajímavé, to by mě vůbec nenapadlo, nahazovat dům černě, a vypadá to opravdu elegantně. Otázkou je, zda je to jen v té odvaze nebo jak píše Bára i v praktičnosti.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že je o spíš o odvaze, udělat něco jiného, než má soused nalevo i napravo.

      Vymazat
  4. Jeden takový hoodně tmavě šedý dům potkávám v Brně....a je pravda, že ihned zaujme.
    Jinak děkuji za prima inspirativní blog, fandím a zdravím! :)
    PS: zaregistrovala jsem Vaši nabídku na kurz interiérového designu.....a tak si říkám - proč jsem se s něčím takovým nepotkala při studiích na architektuře? V mnoha ohledech to tam byl, žel, promarněný čas.

    OdpovědětVymazat
  5. Ty černé domy jsou v ážně půvabné! Je to velmi elegantní hned bych se do nějakého nastěhovala. M7m dalším favoritem je celodřevěná fasáda. Ale zrovna teď mám čerstvou zkušenost, že někdo chce zelenou hráškovou fasádu s červeným pruhem na oživení ... škoda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, jo, domy obložené dřevem jsou taky krásné! Slyším slovo oživení (domu, zdi, interiéru) a jdu do mdlob. Oživovat by se mělo jen to, co je životné. Ovšem hrášková s červeným pruhem-to je pecka. Kam na to ty lidi chodí!

      Vymazat
  6. Taky se přidávám do klubu obdivovatelů černých fasád! I když vždycky to chce umět sladit do kontextu s okolím. Mě se taky líbí celodřevené fasády, ale jen když jsou nové, případně ze dřeva, které chytne příjemnou šedou patinu, takovéty namořené nalakované a později opršené moc nemusím.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny vaše komentáře.