pátek 4. ledna 2013

Ach ty barvy!


Rozhodnout se o barevných kombinacích v interiéru bývá někdy složité, zvlášť pro lidi, kteří ve svém životě barvy moc neřeší. 
Někdo má jasno hned, u jiného je potřeba postupovat pomalu-já nejvíc uplatňuju maximální názornost a vylučovací metodu. Někdy to trvá opravdu dlouho, ale spokojený zákazník za to stojí. A vlastně si ani nedovedu představit, že bych někomu vnutila svou představu, jen aby se ten rozhodovací proces urychlil...
Teď aktuálně ladíme barvy a materiály do poměrně velké a komplikované kuchyně, s tím, že některé barvy, materiály budou i v navazujícím obytném prostoru.  Materiály vybíráme kvalitní, kuchyň je opravdu festovní, všechno to bude sloužit mnoho let... i to je důvod velkého váhání zákazníka. Chce, aby vše působilo moderně a přitom nadčasově, aby se vybrané barvy neomrzely, neokoukaly...
Padla vám některá kombinace barev a materiálů do oka?

Kvalita fotek je hrozná a může za to můj telefon, foťák občas zapomenu doma:-(
Přeju Vám krásný barevný víkend!




16 komentářů:

  1. Výběr barev je podle mě ta nejsubjektivnější část a proto se těžko radí. Kdybych si měla z nabízeného vybrat, asi bych volila prostřední kombinaci s tyrkysovou.
    a) červená mě osobně přijde moc dominantní na to, aby byla nadčasová
    b) jak se to tak v kuchyni škvíří a peče podvědomě vyhledávám barvy, které pocitově prostor ochladí
    c) kombinace s tyrkysovou je tak jemná, že nechává prostor pro případné oživení vhodně zvolenou další barvou/barvami na věcech, které se dají snadněji obměňovat

    Už teď jsem zvědavá, jak se zákazník nakonec rozhodne. Moc doufám, že to budeme mít příležitost vidět.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, je to velmi subjektivní a opravdu se těžko radí. Většina lidí ale radu chce, potřebuje, tak si povídáme a sestavujeme barevná schémata až je to ono a líbí se to i dětem a babičce :-)

      Vymazat
  2. Taky jsem zvědavá, jak se zákazník rozhodne.
    Já už bych nikdy nevolila kuchyň v lesku, neb vím, jak vypadá už hodinu po tom, co ji paní na uklízení vypulíruje. Navíc pokud na linku svítí přímé slunce (mně naštěstí ne), tak se člověk uleští. Ale někdo se uleští rád, to je o nátuře. S červenou na desce jsem ale spokojená, takže bych klidně šla do červeného obkladu ze skla. Neokouká se to, ozvláštňuje. Pro mě volba padá na možnost 1.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem zvědavá, jak to nakonec poskládáme:-)Já osobně lesk nezatracuju, mám hochglanz kuchyń a bez problémů-a leštička já nejsem ani omylem.-)na to je život moc krátkej! Když doma nejsou malé děti a psi, tak se ty plochy nemůžou jen tak omatlat.

      Vymazat
  3. Jakožto milovnici modré se mi nejvíc zamlouvá kombinace prostřední. Něžná, neutrální, přitom ne nudná. Černá-bílá-červená se mi zdá moc tvrdá kombinace. S lesklou kuchyní mám zkušenosti více než dobré...

    OdpovědětVymazat
  4. Bílá barva se chce alespoň trošku lesknou, jinak na těch nepřírodních materiálech vypadá tak obyčejně! Myslím, že tahle varianta by vypadala dost dobře.

    OdpovědětVymazat
  5. Tak třeba ta něžná bude ta pravá, uvidíme:-)

    OdpovědětVymazat
  6. Volba barev je opravdu velmi těžká a velmi subjektivní. Není to jen o trendech a oblíbených barvách, ale i o nátuře majitele. Z vlastní zkušenosti vím, jak špatně se vybírá barevnost k dubové podlaze - tam je skutečně nejlepší jít do nedřevěných dezénů. Taky se mi moc líbí barevnost číslo dvě - mám ráda modré tóny a nepřijde mi to ani chladné, protože ta podlaha celek zateplí, ale spíž svěží. Mám ráda, když kuchyňská linka vyznívá čistě, a to nejenom tvarově, ale jakože to není lapač mastnoty a prachu, což ve mně vzbuzuje lesk. Ale s tebou určitě zákazník nesáhne vedle .)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lesk není lapač, ten povrch je tak nádherně hladký, že všechny mastné prachy utečou!

      Vymazat
    2. Nené, ono to vyznělo jinak než jsem chtěla - že právě ten lesk přidává pocit čistoty. Já mám kuchyni doma v lesku a jednoznačně se udržuje lépe než všechny mé předchozí pórovité společnice! .)

      Vymazat
  7. Proč mou kuchyň navrhovala paní Doušová a ne vy??? Ach jo! Do té prostřední bych se nastěhovala ještě dneska v noci!

    OdpovědětVymazat
  8. Taky bych řekla, že barvy jsou tak moc subjektivní, že se to težko radí. Má jediná univerzální rada zněla, že všchno, co je pevné, stálé a trvalé by mělo být pokud možno nebarevné, monochromatické s šedou a béžovou a všechny barvy by se měly používat až na doplňcích. Proto je i mému oku nejblíže prostřední varianta, podpořená navíc výše zmíněným faktem, že v kuchyni je často dost teplo "samo o sobě" a ta červená by mě konkrétně asi nutila vařit v bikinách :). Jsem taky zvědavá, k čemu se zákazník rozhodne. Těším se na rozuzlení!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono to s tou červenou není tak "žhavé", ale opravdu je to strašně individuální. Pokud to jde, tak základ dělám co nejméně barevný, někdy je to o delším vysvětlování, ale myslím, že zpětně to lidi ocení. A ten obklad se dá kdykoli vyměnit, nejsou to kachličky:-)

      Vymazat
    2. Já ZÁSADNĚ vařím doma v bikinách! Teď už konečně vím proč. To ta červená deska!

      Vymazat
  9. Já jsem pro třetí variantu :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny vaše komentáře.