čtvrtek 11. června 2015

Jak se bydlí v Berlíně?


Třeba mile bohémsky,  jako architektka Sophie von Bülow.
Nový prostor pro bydlení vznikl spojením dvou sousedních bytů v elegantním secesním domě z počátku dvacátého století. Zrodil se úžasně odlehčený, propojený prostor s dostatkem světla. Při rekonstrukci byly co nejvíce ponechány nebo znovu obnoveny původní prvky-štuky na stěnách, dřevěné podlahy, originální francouzská okna. 
Zachování kouzla původního Jugendstil (Art Nouveau) a maximální funkčnost byly pro architektku dvě hlavní mety.

Interiér je potom velmi zábavným  a inspirativním mixem různého...čisté linie, industriální materiály, dekorativní prvky z počátku 20. století a zajímavé kousky z blešáků.  A jako bonbónek Sophie přidala designové perly, které září a přitáhnou na sebe všechnu pozornost. 
Nebo si myslíte, že se dá božská židle BERTOIA (design Harry Bertoia), nástěnné svítidlo POTENCE VITRA (design Jean Prouvé) nebo židle DSW (Eames) přehlédnout? NEDÁ!






Ostatní zařízení může být klidně jednoduché, až skoro obyčejné...jako nízká knihovna, jako velký stůl, kde se pracuje i hoduje. A jako kuchyň, která už jednodušší být nemůže. Přesto je kouzelná! Co třeba kombinace šmrncovního lustru z padesátých let a dílenských lampiček...no krása, jak jinak!
Byt pro příjemné žití s atmosférou nádhernou...och.-)

Foto: Sophie von Bülow

4 komentáře:

  1. Paráda, čo najjednoduchšie, tým lepšie, ak sa to dá..., napr.obyčajné plechové kontajnery ako úložné skrinky...keby nestáli tak veľa, že treba na ne celé veno...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Všechno plechové, dílenské, industriální je v bazarech hříšně drahé...vždycky čekám na šťastnou náhodu.-)

      Vymazat
  2. Hey keep posting such good and meaningful articles.

    OdpovědětVymazat
  3. No tak to je krásný!Fakt se mi to líbí, chtěl bych si něco podobného koupit, bohužel když se člověk podívá např. zde http://www.eurobydleni.cz/zahranicni-nemovitosti/ tak těch realit tolik v zahraničí na prodej není, snad to bude do budoucna lepší, ale věřím že za takto vybavený byt si člověk připlatí!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny vaše komentáře.