pátek 29. května 2015

zas ty hadry


                                                                                                        maxi délky z Pinterestu

Povídá mi kamarádka: je to beznadějný, nikde nemají dlouhé sukně a já nutně potřebuju obyčejnou dlouhou sukni... to co v těch obchodech mají je strašný...chvíli to zpracovávám, nemám totiž ani páru o tom, co visí na ramínkách řetězců a jakou batikovanou smršť viděla v buticích.
Ale touze  po dlouhé letní sukni rozumím na 100%. Mám to stejně: buďto krátká nebo hodně dlouhá, hlavně žádný kompromis, co přepůlí lýtka. 
Radím ji ušít doma nebo recyklovat, z druhé ruky...to je můj způsob, jak plnit skříně. 
Jenže já nakupuju, když fajnové hadry objevím, ne když tu kterou věc zrovna nutně potřebuju. Tak to obvykle a jako na potvoru nefunguje... 

Teď mám ve skříni dvě maxi dlouhé sukně, obě černé. Jedna je z jemňoučkého hedvábí, lehká jako vánek a tak úžasně se nosí, že o ni ani nevím:-) 
Druhá je celá plisovaná až na zem a je to moje sukně divadelní-na všelijaké slávy a když chci být hodně dramatická:-) Nejraději k ní nosím vypasovaná krátká saka nebo vesty, jen tak na tělo. Varianty se zavinovacím vrškem nebo s propínacím svetříkem nebo s tílkem a koženou bundou...tak ani ty nejsou k zahození.
A boty k tomu jen s podpadky hodně nízkými-sandály, balerínky, kožené holínky-podle počasí a nálady.







A jestli si říkáte, že ta moje garderóba není vůbec trendy a in, tak máte pravdu. Když zjistíte, co vaší figuře a naturelu padne-jaké střihy, délky, proporce, barvy, vzory a materiály-tak máte vyhráno a módní novinky vám můžou být šumafuk.
Stejně nejvíc ze všeho chceme, aby nám to slušelo, abychom byly chic, ne podle posledních přehlídek.

Já mám některé věci ve skříni víc jak dvacet let a pořád je vytahuju (pro jistotu občas nakouknu k Vivienne W, jestli ještě můžu.-)  a pořád je kombinuju a pořád je to dobrý...a pořád kvůli tomu nesmím změnit velikost:-) a to je taky dobrý!

5 komentářů:

  1. Tie sukne sú krásne, tiež milujem maxi dlhé a čierna mi veru chýba...asi som ešte nenašla tú správnu:)

    OdpovědětVymazat
  2. Ta pruhovaná vypadá parádně :). Dlouhou sukni nenosím už dlouho, hold my malý vzrůstem. Ale plisované sukně můžu, jsou tak elegantní :).

    OdpovědětVymazat
  3. A tá režná vestička !
    Ja som taká vrecovinová :-) a sukne a šaty som nosila len dlhé, k členkom.Dcéry ich vyťahuju z krabice,hoci majú aj desatročie... a na striedačku nosia, aj ja mám kúsky, ktoré...Teraz mi dcéra posunula ľanovú, tkanú tašku, hrdzavú, s medenným kovovým kolíkom-gombíkom...moja hnedá dosluhuje , obe z ÚĽUV-u...niekoľkoročné stálice :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Obě jsou super!! Hedvábnou bych si přála!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny vaše komentáře.