pondělí 4. května 2015

Do Krumlova za industrálem


Myslíte si, že jsem krapet mimo? 
Český Krumlov je přece ta úžasná historická perla! Co láká davy, hodně velké davy... na zámek, na Rožmberky, na jedinečné barokní divadlo, na profláklé medvědy, na ještě víc profláklé otáčko v zámecké zahradě, na kouzelnou atmosféru klikatých uliček. Všechno tohle znám vrchovatě. 
Do Krumlova jezdím pravidelně za svou duší spřízněnou, za kamarádkou Jiřinkou. Pracuje na zámku a za ty roky mě už protáhla všema zákoutíma, všechno povyprávěla...ona tohle město miluje a miluje historii. Pracuje na zámku a taky bydlí na zámku, teda u zámku...v prastarém domě se zdmi metr tlustými. Líbí se jí bydlet víc zabydleně, víc útulně, víc historicky...víc jinak než mě:-)
Když jsem ji řekla, že až přijedu, že půjdeme na oběd do DEPA, že to místo MUSÍM vidět, tak protočila oči a řekla, že v něčem tak šíleném není schopna nic pozřít a ani vidět, že to nemusí.-)
Jasně, že se obětovala, je to přece kamarádka! V DEPU jsme sluply salát, zapily to moštem a bylo blaze...


Interiér téhle hospody je syrový. Není to žádná útulná hospůdka. Je to objekt velikosti i výšky stodoly. Betonové a prkenné podlahy, spousta oceli a železa, elektroinstalace vedená na povrchu. Využití industriálních, renovovaných prvků jednoduše nadchne. 
Je to úžasné osvěžení, když v historickém centru najdete prostor tak zábavně protikladný. 
Za podobou DEPA stojí architektonická kancelář Tomáš Novák.




Víc vám řeknou fotky a úplně nejlepší, je vypravit se tam a vidět to naživo. Report o nabídce jídel a o tom, jak co chutná nebo nechutná a případné hvězdičky ode mne nečekejte, to neumím.-)









19 komentářů:

  1. I ne, to je:-)...jů, ach, ich - startuju!!!! Děkuju.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to je slušný! Dávám na seznam "must see". Díky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to dost slušný, kam oko pohlédne...a to jsem se nezmínila ani o sezení venku a kochacích výhledech:-)

      Vymazat
  3. Tak do Krumlouva jezdím pravidelně už hodně dlouho, ale tohle bych tam tedy nečekala. Parádní, píšu na seznam! To je taková šťavnatá vzpruha :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zapiš si a jeď, raději skoro v zimě...v horké sezóně je Krumlov jedna velká strkanice, ale to asi znáš:-)

      Vymazat
  4. Blaho v žalúdku...ja tam to útulno mám....,pri tej starej váhe,v pozadí skrinka....nechápem ,čo to mám za úchylku v zrelom veku !!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě je to taky milé a příjemné a útulné. A vůbec neva, že se to nelíbí každému, jsme různí, tak i místa k pobytí mohou být různá...Alenko, a ten zralý věk, to je jako co?

      Vymazat
    2. ....no smejem sa ...akoby som to...no ja sa nevidím zvonku....,ale už začínam byť po socialnej stránke,/davovej ?/ ....neviditeľná...no a vo vnúutri to so mnou šije...a až tak,že som industrial a punk...alebo som už natoľko slobodná,že sa nebojím vnímať inak pekné :)...ináč pekný zoznam mne príbuztných duší sa tu zišlo :) ...takže ich pozdravujem :)

      Vymazat
  5. Jedeme tam v srpnu na svatbu kamarádů a teď už i do depa.

    OdpovědětVymazat
  6. Díky za tip...do Krumlova určitě zavítáme a tohle musím vidět, zkusit, ochutnat a zdá se to prostorný....že by se i naše početná famile posadila :-))).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucie, ani vaše famílie nemá šanci udělat tam narváno:-) V Krumlově je krásně a pokaždé se tam dá objevit něco nového...okukovaly jsme tu bylinkovou zahradu, kterou tvoří paní Simona z Kouzelných bylinek http://www.ceskatelevize.cz/porady/10744345634-kouzelne-bylinky/. Ještě ale není hotovo. A zámek buduje ukázkovou zahradu horskou...tak se tam zase hodně těším:-)

      Vymazat
  7. týýý jo, tak to je něco... prostě krááása!

    OdpovědětVymazat
  8. V kuchyni je na zemi betonová stěrka od mého muže ... taky se mu tam moc líbilo!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mít muže, co má vkus vybraný a zmůže i betonovou stěrku! Hezky ho opatruj a hýčkej.-)

      Vymazat
  9. Interier na jednicku, kvalita jidla dost siilenaaaa :(.

    OdpovědětVymazat
  10. Tak tuhle restauraci jsme tam objevili loni, ale už jsme zrovna táhli kufry k autu a chystali se k odjezdu a po jídle už jsme taky byli :-) Ale mám ji na seznamu pro tento rok. Líbila se mi moc...

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny vaše komentáře.