pondělí 26. května 2014

vertikálně


Už dlouho jsem tu nesdílela úžas, nadšení z nějakého domu nebo interiéru...nevím, čím to je, ale realizací, které mě chytnou u srdce je pomálu a taky se mi nechce omílat to, co každý asi už někde viděl, co proběhlo stovkou blogů.
Když mě něco opravdu zaujme, tak je to obvykle postavené v Japonsku a obvykle je to dost daleko od našeho způsobu bydlení, takže to tady nikoho moc "nebere". Nechci s tím prudit, nechávám to ve škatulce "soukromé".
Mě ta jinakost ale moc baví a nutí mě přemýšlet o bydlení, o materiálech jinak. Je to tím, že vlastně pořád přemýšlím, jak dělat věci jednodušeji, úsporněji, pořád hledám...když zjistíte, že některé materiály jsou z rubové strany šmrncovnější, je to na doživotí, už vás to nepustí.


Na tohle japonské bydlení na výšku jsem natrefila nedávno. Je to příklad, jak z nedostatku udělat přednost, i když je pravda, že to není pro každého, aneb nic pro lidi se závratí:-)
Tenhle dům je zvenku nenápadným bílým hranolem, to skutečné překvapení je uvnitř. Bydlí se tu v prostoru otevřeném do výšky. Dvě hlavní patra, tři dřevěná mezipatra a mezi se ladně vznáší bílá spirála točitého schodiště.








Když na to koukám, napadá mě spousta nudně praktických otázek a "ale". 
Ovšem ten volný, otevřený prostor s přirozeným světlem, čistý, předměty nezahlcený interiér v úchvatné kombinaci surového dřeva, bílé barvy, lehce působící oceli, tak ten mě úplně jednoduše fascinuje.
Foto: daichi ano

5 komentářů:

  1. mám to stejně :). Tento interiér se mi taky moc líbí, to schodiště je fascinující :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A taky tak ráda žasneš? Já jsem okouzlená a žasnoucí moc ráda:-)

      Vymazat
    2. :-D žasnu ráda, ale jsem náročná takže taky poslední dobou vybírám jen opravdu ty více žasnoucí :-D

      Vymazat
  2. Ten prostor je úžasný, ale ještě bych dodala nic pro lidi s pokročilou artrózou, protože si nedovedu představit, jak tam na stáří, co stáří, za pár let běhám :-) Zrovna dneska jsem si u rodičů na zahradě říkala, že když barák, tak žádný schody :-)

    OdpovědětVymazat
  3. No to je naprostá bomba!Nevíte kde by to bylo?Když se podívám všude [url=http://www.eurobydleni.cz/zahranicni-nemovitosti/]kolem[/url] tak taková nabídka opravdu není. Zajímalo by mě kde se tohle dá sehnat už rovnou zařízené, očekávám nějakou vyšší cenu, ale to je jasné je tam vidět dotek architekta, luxus pohledět.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny vaše komentáře.