čtvrtek 8. května 2014

stylový esprit


Protože je dneska svátek, protože pořád jedu na doraz, protože jsem sama doma, proto jsem si udělala lelkovací den. 
Snažím se alespoň na chvíli vypudit práci z hlavy, ale jde to ztuha...tak dělám něco, co mě pohltí...oživuju "vyaukrovanou" židli a šiju...střídám to:-)
Mám báječný zážitek ze včerejší přílohy lidovek, vlastně stylového magazínu, Esprit. Pro mě samé dobré čtení...rozhovor o architektuře a stavbách vybraných do ročenky Česká architektura s architektem Zdeňkem Jiranem, zajímavý rozhovor se Sonjou Baťovou, článek o zlínské architektuře a úžasný rozhovor s krizovou manažerkou Mirkku Kullbergovou o finské firmě Artek. 


Opravdu samé dobré čtení i pokoukání. Škoda, že jsem neměla čas číst včera...psát o včerejších novinách je dost divné, protože magazín samotný neprodávají a noviny už v oběhu určitě nejsou. Tak jedině prolistovat online...

6 komentářů:

  1. Ach jo, já ho vždycky prošvihnu :-( Tak krásné čtení přeju!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Andreo...u mě se ocitnut jen náhodou, taky to většinou prošvihnu:-)

      Vymazat
  2. Včera mi ho jedna hodná paní pokladní v Albertu darovala, protože jim zbyl, a prý by je vyhodili. A přesně jako Ty jsem nadšená. Čtení o znovuzrození Arteku bylo skvělé, rozhovor s Sonjou Baťovou zajímavý a teď u snídaně jsem zhltla rozhovor s architektem Jiranem. Staví se málo školek a domů pro seniory a zrovna obě témata jsou mi blízká. Domi sice školku má, babička fakt povedený domov důchodců na Zahradním městě, ale u obou bylo štěstí, že to vyšlo, a nebylo to nic snadného. Obojího je u nás málo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Iri, jsem ráda, že jsi taky nadšená:-) Jo, ta nerovnováha mezi množstvím hnusně luxusních kanceláří a nedostatkem krásných prostorů pro děti a staré lidi je smutná. Peníze a špatné investice vyhrávají. Přitom je to tak důležité, aby děti obklopovala pohoda a krásno...o to víc, se na to musí myslet doma, musí se snažit rodina, když stát nefunguje...

      Vymazat
  3. Tak mi taky zase utekl. A online je pouze osm stran :-(...A zrovna takové pěkné články. Závidím:). A těším se na oživenou židli!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je škoda, že magazín neprodávají samostatně, spousta lidí ho určitě vyhodí, protože čtou jen ty pomíjivé jednodenní zprávy...na židli se těším taky, doufám, že mi to nebude trvat tak dlouho jako vždycky. Krásné dny syroovko:-)

      Vymazat

Děkuji za všechny vaše komentáře.