pondělí 25. listopadu 2013

kdysi,




před mnoha a mnoha lety (je to strašně dávno, nepřeháním) to byl dlouhý svetr s dřevěnými knoflíky. Všechny jsme po něm toužily a chtěly ho  mít-svetr z vlny Valaška. 
Nic normálního v obchodech nebylo a když se nějaký slušný vohoz dal pořídit, stal se uniformou. Nosily jsme to všechny a měly z toho radost...dnes, kdy jsou tu stovky obchodů-od tržiště po Pařížskou- věc těžko představitelná.
No tak tenhle vytoužený model jsem nikdy nevyhodila, pouze jsem ho zpátky vrátila do podoby klubíček. Střih a celý vzorník plastických vzorů na jenom místě nebylo to pravé a šik, ale vlna byla kvalitní.





Klubíčka vypárané vlny čekala a čekala až jsem z nich upletla deku, deku se zapletenýma vzpomínkama...nemůžu napsat vzpomínkama hezkýma na bezstarostná léta studentská, protože hezky nebylo. Fakt nevím, jestli se v tom moc nebabrám, ale čím jsem starší, tím víc mi dochází, jak ta doba byla hnusná a ještě hnusnější... to jsem trochu odbočila do houštin.

Ale ta vlněná deka je hezká a příjemně teplá, zachumlávací a pletení bez složitého počítání je lék na špatnou náladu. Tak raději pletu, aby bylo pořád veselo.


Pokud máte náladu na soutěžení, koukněte na Anunkblog, začínáme s adventním rozdáváním. A ta moje krásná konývka porcelánová za nějaký ten vzkaz a like stojí, si myslím.
A pokud se náhodou nezadaří v e-shopu jich mám ještě dost:-)

Krásné pondělí a celý týden.





5 komentářů:

  1. Valaškááá! Hned jsem ji poznala :)). Měla jsem taky svetr s dřevěnýma knoflíkama a měla jsem k tomu i čepici "debilku" :) :D (bylo mi 5)....ale deka je úžasná!

    OdpovědětVymazat
  2. Olívko, díky za připomenutí, na "debilku" bych skoro zapomněla. Taky jsem ji měla, akorát mi nebylo těch 5.-(

    OdpovědětVymazat
  3. Taky mám pocit, že moje puberta byla doba temna, respektive... vlastně to trvalo asi do třiceti :)))

    OdpovědětVymazat
  4. Tak Valasku jsem nikdy nemela a moc jsem po ni touzila.Dodnes to zive vnimam - dlouhy svetr s kapuci.Vyrustala jsem v DD a to by
    museli poridit hooodne vlny.Asi pro 30 devcat.Misto toho nas navlikly do dederonovych kosil a umelych svetru.V.

    OdpovědětVymazat
  5. Dobrý den, ano Valaška je něco. Můj muž je na pletené svetr, takže se na něm můžu vyřádit. Po inzerátech sháním klasickou starou Valašku i svetry, které rozpárám a přeplétám. Asi to sem nepatří, ale, prosím Vás, kdo by měl zbytky této vlny, nebo svetr, který už nepředělá, měla bych o ni zájem.
    Kdyby náhodou... danahanzlova66@seznam.cz

    Moc Vám děkuji

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny vaše komentáře.