středa 27. března 2013

bydlet podle sebe

Bydlet podle trendů a katalogů je hrozná křeč. Je úplně fuk, co se líbí stylistům a designérům na severu Evropy nebo na druhém konci světa, důležité je to, co se líbí vám-tuhle větu mám v hlavě i na rtech bohužel dost často.
Mám pocit, že jsme tak zaneprázdnění nebo co, že vůbec nemáme čas přemýšlet nad tím, co se nám opravdu líbí, co nám opravdu dělá radost...tohle mě napadá nad fotkami z interiéru berlínského bytu Katji Leidinger.
Podívejte se, jak svůj byt vyladila.
Spousta barev, retro nábytek z bazaru vedle designových kusů  i známých věcí z Ikea.
Mě baví ta kombinace v kuchyni-kredenc z 50. let, růžová Smeg ikona, Eames židle u umakartového stolu.
Tolik různorodých věcí vedle sebe a vypadá to báječně! Já nad těmi fotkami žasnu, jde z nich radost a pohoda.
No, třeba to není zrovna váš šálek čaje, ale ten nadhled, humor a hravost  stojí za popřemýšlení.






Více fotek a inspirace najdete na blogu Katji die kleine amsel

Pokud se vám tenhle hravý mišmaš styl líbí, chcete si sami něco namixovat a nevíte si třeba s něčím rady, klidně mi napište, probereme to:-)

Krásnou středu!
A děkuju všem stále více nakukujícím:-)

14 komentářů:

  1. Něco bych určitě brala :-). Ten stůl v obývacm pokoji je úchvatný. Něco podobného bych chtěla vytvořit i doma, ale zatím se u mě přetahuje vintage-industriální-retro-přírodní styl. Takže uvidíme co z toho vznikne.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak mě tento příspěvek potěšil a líbí se mi. Byt je originální a nesmírně optimistický. Myslím, že to je odvaha - prosadit si svůj názor - v bydlení, ale třeba i oblékání...a nepřizpůsobovat se jen módě a uniformitě okolo. Úplně každý to nedokáže, chce to sílu osobnosti a vlastní názor. Kéž by takových (bytů i lidí) bylo víc!
    Zdraví jedna z nakukujících :)

    OdpovědětVymazat
  3. Nakukuji stále. Tenhle styl se mi moc líbí. V nejbližší době mě čeká postupné zařizování domu a mám strach abych nespadla do něčeho co nechci.

    OdpovědětVymazat
  4. Moc příjemný pohled ... líbí se mi stolek s průřezem, vintage linka a pastelová lednička ... v kombinaci s Ikeou a ikonama to vypadá všechno náramně, ale takovéhle kombinace se musí hodně dobře umět, aby to nevypadalo jako na smetišti.) A Katja to tedy umí náramně:) Jinak k těm trendům - připadá mi, že kombinace vintage/retro/novinky/ikony je aktuálně tím největším trendem.)

    OdpovědětVymazat
  5. Tohle přesně je můj šálek kafe. Mišmaš miluji, střídání stylů, staré a nové. Snažím se o to u nás doma. A dokonce z bílé barvy jsem přešla na barevnější kousky. Hezký příspěvek! Monika

    OdpovědětVymazat
  6. Líbí!
    Myslím, že podle katalogů snad nemůže bydlet nikdo, to je prostě v reálu neproveditelné:)
    A trendy? Vlastně pořádně nevím, co to je:) To co je v těch katalozích a časopisech? Na veletrzích? Nebo to, co se snaží doma realizovat velká spousta lidí? Pak ale každý styl má své příznivce a díky internetu se dá najít a sledovat co libo, ale když pak člověk vyhledává určitý styl, tak najednou může získat pocit, že to je vlastně trend. Nebo je trend něco geograficky omezeného? Já jen, že ačkoli se mi Katji styl líbí (aspoň na fotkách, nevím, jestli bych v tom nakonec uměla bydlet já:) - tak v podobném duchu už jsem taky hezkých pár interiérů viděla a když kouknu třeba do takových holandských časopisů, tak Katja podle trendů bydlí:) Ale v jednom souhlasím bezmezně, každý by měl bydlet tak, jak to jemu vyhovuje a jak to pro něj funguje - i kdyby to mělo být obšlehnuté z nějakého katalogu:D

    OdpovědětVymazat
  7. problém je v tom, že pokud chci mít kolem sebe věci , které se líbí a vyhovují mi určitě to nebudu nikde vystavovat a dávat na odiv, protože je to pro mě samozřejmost. Myslím, že takové ty holandské, švédské a severské blogy - to je přesně druh trendu - jak píše yasnna líbí se mi, ale je to pro mně k bydlení asi tak jako každé jiné trendové bydlení - tj. uklidit - vyfotit- konec. Nemluvě o tom, že židle od Eamsových už nemůžu ani vidět, kdo chce být "originální" tak ji dá do interiéru a v kombinaci s nábytkem, který u nás před patnácti lety všichni vyházeli to vypadá opravdu dobře.
    Nemění to nic na tom, že se mi tento styl líbí a hodně se k tomu snažím v našem domě přiblížit.

    OdpovědětVymazat
  8. a ještě musím souhlasit s Iri, že to umění zkombinovat obstaróžní(co my vyhazujeme a jiní kupí), designové a Ikea je fakt základ. Někdo má vlohy, že ať dělá co dělá, tak to prostě není ono.
    Minulý týdne mi bratr ukazoval nějakou stavbu, kde pomáhá kamarádovi se zděním a jako odrazový můstek a vyvýšenou plochu tam používají tuto http://www.novoretro.net/produkt/1368/drevena-zidle-s-oky/ židli
    No takže si to jejich budoucí bydlení dovedu představit, ale aspoň že mi ji věnujou, když už jsem jí od ušlapání zachránila.

    OdpovědětVymazat
  9. Líbí se mi to moc. I když bydlet bych v tom neuměla, nejsem úplnej pořádník - a kdyby to tam nebylo uklizené, tak by mě to zase neuspokojovalo. Ale ten mix je fajn! Zjistila jsem, že obecně s takovým bydlením mají hodně problém muži, které uspokojuje spíš velká sedačka/lehačka a obří televize. To je pro ně domov. Jedna kamarádka se z podobného pronájmu, jako je tento byt, sestěhovávala do vlastního bytu s přítelem a ten nový byt je naprosto fádní. To mě dost mrzelo, protože cestou stěhovacím vozem ona někam úplně zmizela ... jo jo, to jsou příběhy, nejenom bydlení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je dost smutný. A jsou ještě pořád sestěhovaný?

      Vymazat
    2. Ano. A mají dítě, ale dlouho jsem je neviděla. :-(

      Vymazat
  10. Zavalena starostmi a prací nestíhám odpovídat:-( Děkuju ale za všechny komentáře, jsou do jednoho úúúžasné! Díky, díky:-)

    OdpovědětVymazat
  11. No, tak toto je můj šálek čaje i kávy dohromady! Prostě paráda!!! Moc děkuji za tento příspěvek :) V poslední době jsem totiž nabyla dojem, že začíná u nás převažovat jakési pojetí skandinávského stylu: bílá, krémová, přírodní... je to krásné, ale za čas asi smutné a nudné. Přitom Skandinávci žijí barvami, a stejně jako autorka tohoto bytu dokážou i oni kombinovat staré s novým... to vím jisto jistě :) Pro ještě jednou moc děkuji! :) Jolana

    OdpovědětVymazat
  12. Taky se mi to tuze líbí a dost bych potřebovala jednu tu skříňku do obýváku. Naopak bych raději kuchyni bez toho barevného nádobí (ale s tou linkou určitě ano!) pěkný den a trochu odpočinku taky!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny vaše komentáře.