neděle 21. října 2012

nedělní odpoledne

U pletení odpočívám. Uklidňuje  mě to. Vypínám mozek, rozpouštím stres. Pletu od dětství a celou dobu mě provází tahle úžasná knížka z roku 1970. Učila jsem se podle ní plést a  některé vzory jsou pro mne pořád nezdolané.






11 komentářů:

  1. Krásný nedělní večer...závidím , chtěla bch umět plést a mít trpělivost třeba na svetr...šálu bych asi zvládla, ale tak za deset let :-). Zrovna teď jsem jak jatá po svetrech ...většinou nejsou takové k sehnání a na pletení by ani nebyly těžké...ale vím, že bych to nedala díky té trpělivosti. Tak přeji krásný relax u pletení!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucie, já teda moc trpělivá nejsem, ale pořád se to učím:-)

      Vymazat
  2. Já jsem na tohle absolutně levá, takže jsem zaúkolovala tchyni. Máš skvělé džíny a botičky! Jo a moc se mi líbila červená kuchyň, teda červená by se líbila mojí mamce, mně hlavně dřez s deskou z coriany;-). Hezké podzimní dny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé Šárko, ty umíš tolik jiných úžasných věcí! Díky za pochvalu mého domácího úboru:-))) a kuchyně. Krásné dny!

      Vymazat
  3. Pavli, koukam, ze dneska mame obe pletaci prispevky :). Mas muj obdiv, ja nejsem schopna se podle navodu naucit temer nic. Nastesti me to naucila babicka. Rikala, ze v prvni tride je potreba se naucit hackovat a ve treti plest. Ze oni to tak meli ve skole. A tak nas to se sestrenici naucila. A jak se to dneska hodi! Taky u toho relaxuju a desne me to bavi. Co bude tenhle pletaci relax? Vypada to na sikezni svetyrek. Hrejivy vstup do noveho tydne!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak začne venku klesat teplota, vytahuju jehlice a klubíčka...funguje to jak nějaký přírodní zákon:-)
      Vzpomínám, že jsme se učily i vyšívat, ale to mě teda nikdy nebralo. Z pletacího relaxu by měla být šikézní zachumlávací deka, přehoz nebo jak to nazvat...prostě likviduju zbytky béžových vlněných klubíček:-)Svetříky pletu z hubeňoučkých přízí, abych nebyla jak méďa Béďa.

      Vymazat
  4. hezká pletací koláž :)))
    Jsem na tom stejně, já mám pletení taky jako takovou "meditaci", prostě to tupé přehazování oček mě náramně uklidňuje a pročišťuje hlavu...
    Taky pletu od dětství, první výtvor v prní třídě :)))dodnes si pamatuji, jak jsem u toho seděla celé odpoledne a zkoušel a zkoušela...

    OdpovědětVymazat
  5. Odpovědi
    1. Jo, jo, je sice trochu jetá, ale slouží pořád. S tím tupým přehazováním oček jsi to vystihla úplně přesně:-)

      Vymazat
  6. Paní, vy jste hotová pletací rebelka! A co to máte rozpleteno? .)

    OdpovědětVymazat
  7. :) krásný relax...já se teď učím háčkovat a taky mě to hrozně chytlo...

    ...moc děkuju za milé zastavení u mě...Tvůj blog je naprosto nádherný! Čistý styl, krásná inspirace...ráda se budu vracet :).

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny vaše komentáře.