středa 3. října 2012

na Designbloku I

Včera ráno jsem kvůli ucpané Vídeňské zase nestíhala. V klusu jsem dorazila do Kafkova domu a jak jsem byla rozběhlá, tak jsem vyběhla i ta tři patra... až pak mě napadlo, že tam bude asi i výtah:-)

Do Kafkova domu umístila IKEA expozici designové kolekce Post Scriptum (PS) 2012 a pořádala tady i tiskovku. 
Kolekci tu podrobně představil a popsal sám kreativní ředitel Mats Nilsson a také designérka Johanna Jelinek. 



Mám ráda příležitosti, kdy můžu lidi, které znám jen virtuálně, na dálku, potkat na živo.
Johanna Jelinek má české kořeny, její rodiče pocházejí z Brna. Je velmi sympatická, umí trochu česky a včera ji to moc slušelo. Věci, které dělá pro Ikea jsou mé oblíbené, včera osobně představila svou lampu z letošní PS kolekce. 
O designu říká:
"Pro mne dobrý design staví na první místo uživatele a ne samotný výrobek. Když má výrobek funkční design a atraktivní formu, pak je pro mě vynikající"
Je mi tím hodně blízká, protože to vidím tak nějak úplně stejně...

Ikea PS 2012  pracovní LED lampa

fotila jsem BlackBerry

3 komentáře:

  1. Já se letos na Designblok nedostanu, tak jsem moc ráda za každou reportáž a Tvoje se mi moc líbí. Nevěděla jsem, že Johanna Jelinek má brněnské kořeny, ale těší mě to, jelikož její lampu mám doma a na počest Designbloku bych ji mohla konečně nechat přidělat. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, díky. Mám spoustu fotek, ale nestíhám:-( Slavnostní zprovoznění lampy u příležitosti Designbloku už proběhlo? Měj se krásně!

      Vymazat
  2. Bylo milé tam potkat příjemnou známou tvář :o) Nechystáš náhodou na pořádné projití DB zítra? Na poslední chvíli mi odpadl doprovod :o/

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny vaše komentáře.