čtvrtek 11. října 2012

ferrarirot pro starší dámu

Tak tenhle odstín červené v lesklém provedení je nepřehlédnutelný a není pro každého. 
Kuchyň si nevybrala ulítlá mladá dvojice, ale noblesní starší dáma, profesí galeristka,   a to do nádherného interiéru ve starém pražském činžáku. 
Vysoké stropy, masivní parkety, původní dvoukřídlé masivní dveře, secesní vzory na skleněných výplních...a do toho tenhle ultramoderní výmysl. 
Kuchyň je opět bezúchytová a dominantu tvoří velký "polostrov", kde je umístěná myčka i pračka a kam se bude ukládat všechno nádobí. Horní skříňky jsme tentokrát vynechali. 
Výklenek jsem nechala udělat přesně na míru tří vysokých skříní, aby nikde nepřečnívaly  a byly v jedné rovině se zdí. Je v nich schovaná lednice, trouba a výsuvy na potraviny.
Pracovní deska je corianová.
Rekonstrukce se neskutečně vlekla, řešili jsme spoustu problémů, teď  je mi líto, že jsme téměř u konce. Byla to nádherná práce. Mám ráda náročné a inspirativní zákazníky. Spolupráce s nimi je vždycky adrenalinová a zajímavá...







14 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Ano, ten prostor,je krásný sám o sobě. Je skoro škoda ho zaplňovat nábytkem:-)

      Vymazat
  2. Krásný, i když já bych v tom bydlet nemohla, na mě je to málo rezavý :-)
    Bezvadnej nápad s těma fotkama ze vzniku kuchyně ... to mě vždy baví. A můžu se zeptat na ten odsávač? Kamrádka si koupila hodně podobný v ikea a nestíhá to (teda ten odsávač).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím Lucie, ty potřebuješ takovou tu eklektickou a použitou kuchyň:-)Když odsávač neodsává, tak je něco špatně, nízký výkon, špatně udělaný odtah, nebo je ten odsavač sám o sobě prostě klumprt-u Ikea bych velkou kvalitu a výdrž nehledala. Tady ten je od Franke...

      Vymazat
  3. Krásná kuchyň :) paní je odvážná. Opravdu jsem to spíš tipovala na mladé lidi.
    Staré domy jsou úžasné, ale náročné na rekonstrukci (sama mám teď zkušenost z Kafkova domu). Jinak děkuji za komentář na mém blogu, už jsem tam i odpověděla na tvou otázku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Paní hlavně věděla co chce a trvala na tom, nekompromisně:-)

      Vymazat
  4. Hmmm! Vzhledem k tomu, že je paní galeristka její odvahu docela chápu. Určitě ferrari kuchyň a ten úžasný prostor /ty vysoké stropy/ propojí uměním a pak to bude neopakovatelný! Mějte krásný víkend, paní .)

    OdpovědětVymazat
  5. Teda PAvli, to je fakt nadhera! Vsechno sakumprask! A vim, ze az budu velka holka, u koho si necham udelat v dome kuchyn! ... Ehm, ale nejdriv bych potrebovala predelat aspon jednu koupelnu, to asi nedelas, vid? Ynas nekoho stejne precizniho, u koho by sis koupelnu nechala udelat?

    A taky vinsuju krasnou nedeli (a mam kosilku, ale moc to nepomaha, dneska mi je stejne jako pred peti dny na zacatku antibiotik, nevim, co je spatne ... )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani díky! Až Ikea doslouží, tak přijď. Koupelna není problém, mám precizního zedníka-obkladače, instalatéra, elektrikáře. A ty máš určitě naprosto jasnou představu, takže by to bylo raz, dva.

      Vymazat
    2. To teda mám! O kuchyni uvažuju, až se postěhuju zpátky, ale jednak nevím kdy to bude a pak jsem si ještě vlastně myslela, že proto mám levnou IKEA, aby mi jí dědi opatlaly a otloukly a pak že si pořídim fakt kuchyň jako velká holka. Takže nejřív ty děti asi :). Ale koupelnu bych potřebovala, mám jednu takovou docela výzvu prostorovou a pak ještě jednu provokačně ublíženeckou záležitost s vybouráním koupelnového okna, který mi při stavbě nepovolili. Zatímco sousedovi na stejným domě ano. Ach, staré křivdy, chce to dortík myslím! Věřím, že si někdy zajdeme na tu kávu.

      Vymazat
    3. Vybourat okno a bylo by po křivdě:-) Dortík si necháme k té kávě, teda jestli se někdy časově sladíme. Určitě jo!

      Vymazat
  6. Děkuji za zastavení, Pavlo! Na oplátku jsem já nadšená z Tvého blogu. Mám ráda čistý a jednoduchý design a toho je tady pro inspiraci k vidění habaděj. Určitě se ještě setkáme:)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny vaše komentáře.