úterý 10. července 2012

chtějte jinou kuchyň

Jsem  nadšená, když přijde zákazník a chce trochu jinou, netradiční kuchyň. Stejně tak mě fascinují zvláštní, členité, problematické prostory, do kterých je potřeba kuchyň umístit-chce to více přemýšlení a kreslení, ale výsledek je vždycky zajímavý a neokoukaný.
Ráda při navrhování používám nové materiály a různé novinky, které dělají z kuchyně to nej, nej místo celého bytu.
Většina lidí se ale novinek a nového vzhledu bojí, obvykle chtějí mít to, co už někdo má, co už někde viděli. 
Jako přesvědčovací argument a inspiraci někdy používám fotky-třeba italských kuchyní-ze zabydlených interiérů...
Vybrali jste si?







12 komentářů:

  1. A jak se to dělá, když člověk chce linku, která je sesazená třeba i z různých kusů z bazaru nebo starožitností a teď se to má celé nějak doplnit a spasovat ... to bude jednou můj případ.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucie, už ji vidím, ta kuchyň bude určitě úžasná! Nejdůležitější bude dobrý truhlář a výběr jednotlivých bazarových kusů- problém je s případnými různými výškami u spodních skříněk. I když to bude kuchyň netradiční, nemůže být výškově příliš rozházená, byla by pak hodně nepraktická. Jinak to chce dobře promyslet a nakreslit. Takže vlastně žádný problém:-)Krásný večer.

      Vymazat
    2. Já už si dávám stranou v časopisech různý zahraniční ujetý kuchyně právě nějak sestavený. Ten truhlář je pravda. Na chalupě mi dělal skvělej, ale furt mi dával najevo, jak si vymejšlím a jak jsem praštěná. A to mě opravdu s ním nebavilo.

      Vymazat
    3. S řemeslníkama je možná občas problém. Jsem zvyklá jim všechno podrobně vysvětlit a pro věc (třeba praštěnou) je nadchnout. Pro ty dobré je to výzva, dělat netradiční věci. Archiv ujetých kuchyní se určitě hodí.

      Vymazat
  2. Tak já bych nejradši tu variantu na prvních dvou fotkách...a pak se mi opravdu hodně líbí ty obrazy příborů na předposlední fotce. Krásné dny a hodně zákazníků s netradičními nápady!

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý den,

    možná to bude tím, že většinou lidé nemají tak velkorysé prostory a musí vyjít s mnohem skromějším.:-) Já už konečně svou vysněnou kuchyň mám (už cca 14 dní) a i když dle Vašich měřítek je tradiční až nudná, já jsem z ní nadšená :-))
    Přeji spoustu dalších inspirativních nápadů.
    S pozdravem

    MartinaK

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martino, novou kuchyň si hezky užívejte a ať se vám v ní dobře vaří. Určitě není nudná, je vaše vysněná, takže je nej, nej. A o to jde. A za přání inspirace děkuju, té není nikdy dost. Hezký večer.

      Vymazat
  4. Nerez je skvělý, taky mě hodně lákal, ale odradila mě údržba. Netradičně nerezovou máme kus koupelny a je to pěkná fuška, ale když se to pořádně nablýská, je to paráda. Mě láká tolik netradičních věcí, že se to nedá za jeden život stihnout!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, jo, nerez je skvělý a taky pěkný prevít, ale Italové ho fakt milují. Nerez v koupelně mě zajímá, co takhle fotečku? A s tím stíháním jsem na tom stejně, už teď je mi jasné, že by to chtělo více životů nebo alespoň jeden navíc:-)

      Vymazat
  5. Ahoj Pavli, jo chtěla bych jinou kuchyň, tu moji jsem pořizovala před 6 lety, tak je asi ještě brzo ji měnit. Líbila by se mi ta na třetím obr. je taková "italská" hlavně ten krásný prostor. hezký večer J.

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj, přesně na takový styl bych tě tipovala:-)Správně vodvázaný mišung. Krásnou dobrou noc!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny vaše komentáře.