středa 18. listopadu 2015

Nová terasa bude


Není jisté, jestli počasí dovolí a stihneme to ještě letos, ale chýlí se to úplně nejvíc za ty roky, co tady přebýváme.
Dlouho jsme plánovali. Protože to tu máme hrozně cikcak nahoru dolu, protože uprostřed prostoru pro terasu si trůní jeden kámen hodně veliký a dva další menší. A hnout s nima normálně nejde. Oni teda vypadají famózně, to zase jo, ale obkroužit kolem tu terásku chce akci promyšlenou...
Ani materiál jsme nevybrali raz dva...chtěli jsme ušetřit, to je jasný, nejsme tu na furt. Ale dávat do lesa betonovou zámkovku nebo i terasovou dlažbu, to se nám moc nechtělo. 
Dlouho to vyhrával kámen z lomu. Varianta pracná a celkově složitá. Nakonec padla, protože jsme na chalupě objevily krásné dříví...tlusté fošny, dlouhým skladování proschlé a krásně omšelé.
Dovezli jsme je ještě když bylo listí na stromech...brousili jsme, natírali, ošetřovali, aby na venku vydržely...



Pokračování někdy příště, až bude hotovo...v mezičase kácíme stromy, které nám tak trochu padají na hlavu. A to je taková horda práce, že si vůbec nemyslete, že dům v lese je nějaká romantika.-)

2 komentáře:

  1. Takéto drevo je nádhera !

    OdpovědětVymazat
  2. To dřevo máte docela prohnuté, nemyslíte? Jak se vám s tím nakonec dělalo. Já bych z toho měl docela strach. Ale ono je to vždycky o trpělivosti. Jak máte vyřešené stínění na terase? Mně se v poslední době hodně líbí markýzy samostatně stojící. Nikde se nemusí nic montovat a funguje to jako samostatná konstrukce. Tak dejte vědět, jak jste dopadli. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny vaše komentáře.