úterý 3. března 2015

propojení


vnitřku s venkem je mi hodně blízké. Být v teple, když je venku nevlídno a mít přitom pocit, že jsem venku a mít k tomu krásný výhled...úžasný pocit. 


Pravda, nejde to využít všude. Samotný domek ve volném prostoru, aby pohledal. Domečky se staví na holých pláních, natěsnané jeden na druhém a pak se spíš řeší nesoukromí a vysoké ploty a rychle rostoucí stromy.
Dům, projektovaný norskými architekty z Reiulf Ramstad Arkitekter  pro velkou rodinu, perfektně pouští okolní divočinu dovnitř...musí to být úžasně zvláštní pocit, mít tak velmi otevřený dům. 
Chtěla bych to zakusit. Náš dům je proti tomuhle jak středověký hrad. Asi se budeme na jaře probourávat...do lesa. Jdu zjistit, co na to můj muž. U nás by to totiž šlo:-)
A mimochodem, interiér domu stojí také za jedno velké obdivné ááách.












Foto: Reiulf Ramstad ARKITEKTER a Soren Harder Nielsen 

14 komentářů:

  1. Bomba výhled, asi bych se moc necítila v tak otevřeném prostoru, nejspíš bych zvolila méně průhledů :). Krásná inspirace :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takhle se odkrýt se u nás moc nenosí, doma se chceme schovat. Naši sousedi mají hodně proskleno, celou jednu stěnu domu, hnedle vedle cesty. Když jdu kolem, ani by mě nenapadlo koukat jim dovnitř...je to o zvyku i o nátuře.

      Vymazat
  2. Nádhera - průhledný a zároveň působí tak neuvěřitelně útulně (asi i díky těm teplým žlutým světlům). Inspirativní článek, děkuju!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, jo, průhledný, nezarovnaný nábytkem a vším možným, přesto útulný...jde to!

      Vymazat
  3. Ach...u nás by to taky šlo a oproti původnímu domu máme okna o dost větší a je jich mnohem víc... ale tohle je paráda! Ovšem pokud doma nejsem sama tak mi nevadí ani večery bez zatažení závěsů, ale když jsem sama tak zatahuju, u jednoho okna zatáhnout nejde a pokud jsem sama doma tak se tam moc necítím když se kolem něj pohybuju a doma je světlo a venku tma, ale zase pokud by bylo rozsvíceno venku kolem domu tak by mi to asi tolik nevadilo. A interier je taky moc příjemný, jen mi chybí ještě jedna fotka jakoby z druhé starny, vypadá to jako půdorys do V, zajímavé. P.S. zrovna mi kouká muž přes rameno a uvažuje , že kdybychom se rozhodli pro prodloužení domu, že by jsme tím směrem mohli udělat jednu tu stěnu takhle prosklenou :-))).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucie, u vás by to bylo úžasné...výhled do celého údolí. Půdorys je opravdu do V.

      Vymazat
  4. Líbí moc. Ale i já se začínám bát. Přesně jako Lucie nade mnou. Když jsem doma bez muže, zatahuju a jsem sama na sebe naštvaná. Dřív jsem se nebála ničeho. Asi stárnu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, už mám ty naše probourávky nakreslené a se závěsy počítám na 100%. Bezpečnostní pojistka:-) právě, kvůli tomu blbému pocitu, že na tebe v noci zvenku někdo čučí a ty o tom nevíš...

      Vymazat
  5. To je ono, tam se stěhuju a ještě dnes! Nádhera, toto opravdu můžu. ukládám napozději i pro mého muže. Třeba jednoho dne!

    OdpovědětVymazat
  6. Tak to je kouzelné!
    Každá změna ročního období naservírováná přímo do obýváku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krásně napsáno. Přírodní živly místo televize...třeba:-)

      Vymazat

Děkuji za všechny vaše komentáře.