středa 11. března 2015

Ostrovy v širé kuchyni


Mám slabost pro ostrovy, ne ty cizokrajné v mořích a oceánech, ale kuchyňské. 
Když to prostor dovolí, to je vlastně hlavní předpoklad a jediná nepřekonatelná překážka, tak navrhuju ostrovy. I když vím, že je to technicky náročnější, že to obvykle přinese komplikace s vedením odtahu od digestoře, přívodem elektřiny, vody, odpadu atd. Stejně je mi ostrovní řešení nejmilejší. Dodá kuchyni na zajímavosti a možná útulnosti a možná přidá trochu pocitu luxusu...tohle ale každý vnímá jinak.  
Nemám ráda efektní řešení jen pro oko, kuchyňských ostrovů se to ale netýká. U kuchyně je efekt výjimečnosti na správném místě. Kuchyň by měla být něčím výjimečná, je to ten nejdůležitější prostor v domě, v bytě.
Vybrala jsem některé obrázky ze své inspiro složky a zjišťuju, že jsou nějak moc stejné...můj názor na kuchyně je hold hodně vybraný a obroušený do minimálna:-)


Tak ještě trochu syrovosti holých cihel a malý dotek industriálu v podobě vysokých židliček z dílny. A mé oblíbené digestoře válcové.





























A úplně na konec ještě moji dva ostrovní miláčci. Jsou dost crazy a je mi jasné, že nikoho do něčeho takového nikdy nezlomím a žádné ááách nečekám, ale mě se ně  hezky kouká:-) 
Tohle už je ale o mé další slabosti pro...a o tom někdy příště.

Foto: Pinterest

15 komentářů:

  1. Hned som sa zastavila pri betonovych ostrovcekoch a urobila AAAAAch,ten s paletami ,PROSIM :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, jsi můj člověk. Víc odvážných žen PROSÍM:-)

      Vymazat
    2. Ja som industrial,punk,crazy,...proste srotoviskolady...:) Ja mam taku sialenu predstavivost, a neviem to stopnut :) prave som v hlave doutvarala navrh vstupnej brany do dvora u nas..zo starej zhrdzavelej brany vyrezat platy,vykefovat,natret penetrakom,mnam,zaramovat do drevenych,alebo kovovych ramov,s priznanymi nitmi a sup s tym na kolajnicku...komu to zadam ?.a tie vodiace listy,kovanie okolo toho ,kde to zohnat ? najlepsie by bolo nieco priemyselne :)

      Vymazat
  2. Miluju ostrovy, ale nemiluju, že na něj nemám místo!!!

    OdpovědětVymazat
  3. Beton + palety = dokonalá kombinace! Mě se na betonových ostrovech líbí, že se z toho jen tak nestane masovka. Ten druhej betonovej je taky hezkej, jen kdyby ta deska na těch sloupcích ležela, asi mi vadí jak vyčnívají.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Masovka nehrozí...i když, poslední dobou se to v magazínech hemží samou beton stěrkou, tak třeba dojde i na pracovní desky. A sloupky si vymysli klidně vlastní:-)

      Vymazat
  4. Taky ostrovy můžu , mám takovel malej , ale hojně využívanej a ty dva poslední jsou super!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, tvůj malej milej ostrov já znám a obdivuju, že se tam s tím svým, někdy hodně velkým vařením, vejdeš.

      Vymazat
  5. Myslím, že to musí bejt krásný i s bordelem při vaření. Takový záběry mám ještě radši a vůbec nejradši se na to dívám live!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucie, ty jsi to vystihla! Musí to bejt krásný i s bordelem, pak je to kvalitní design:-)

      Vymazat
  6. Taky AAAACH u betonu.... To je nadhera....

    OdpovědětVymazat
  7. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat
  8. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny vaše komentáře.