středa 4. února 2015

starý dům,


který nemá dobrou dispozici, má malý půdorys, čtyři patra, je tmavý, prostě má své mouchy. Mohlo by se říct "tady je skoro všechno špatně", ale k čemu by to bylo? Mí klienti ho mají rádi, mě se líbí taky, takže jdeme na to! Budeme se zbavovat kutilských "vychytávek", budeme prosvětlovat, odlehčovat, budeme dělat krásno:-)

Začínáme horním patrem, oddělujeme místo pro pidiložnici, kam se musí vejít i objemná skříň. Vybírá se nová podlaha-masivní prkna s lazurou, ladíme barvy. Schody zůstanou původní s  novým barevným nátěrem, vybíráme tu správnou  kombinaci k podestě...



4 komentáře:

  1. Říkám si, zda mám Váš článek brát jako znamení. V realitkách se objevil dům, který asi na podzim stáhli. Několik měsíců se neprodal, ani když šli s cenou dolů, ona vážně byla přehnaná. Dům ke kompletní rekonstrukci, dispozičně na houby. Ale zároveň si pamatuji, jak Soňa Malinová napsala, že vše se dá změnit, jen místo nezměníme a místo je fajn a je to místo, kde se moc domů neprodává a byty žádné. A tak právě zvažuji, zda udělat ten zásadní krok a do toho čtu "starý dům". :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Při výběru je místo opravdu nejdůležitější, protože okolí nezměníte. Tenhle starý dům je na úžasném místě, téměr v centru, přitom v zeleni a v klidu, takže ty jeho minusy, které se chystáme, co to půjde, spravit, jsou vlastně nicotné:-) Přeju ať se dobře rozhodnete.

      Vymazat
  2. Ty červené schody jsou super :) Ještě když se dají za pár let zase přetřít.
    Jsem zvědavá, jestli do toho zákazníci půjdou (mám zkušenost, že se lidem takové úlety líbí, ale většina nakonec sklouzne ke klasice :)).

    OdpovědětVymazat
  3. Zkušenosti jsou asi stejné, vítězí varianty nenápadné:-) Mě by se ta červená dost líbila (ne přímo jásavá ferrari, třeba i trochu bordó), ona by to odšpuntovala. Ten dům je takový zachmuřený a smutný a potřeboval by trochu jásavosti a hravosti. Bohužel je to moc velký vodvaz a šly bychom do toho asi jen my dvě.-) Měj se krásně!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny vaše komentáře.