středa 12. března 2014

nevyhazovat


Starožitný nebo jenom starý, vlněný koberec (ta vlna je prosím podmínka). Může být vybledlý, třeba i trochu ošoupaný...nic z toho není důvodem odmítnout ho, když vám ho chce někdo vnutit, když ho objevíte na půdě nebo u popelnice.
Stačí nechat ho pořádně vyčistit a pak už jenom přemýšlet kam s ním. 
U výrazně barevných a vzorovaných kusů to bude chtít trochu citu pro barvy a kombinace, když tohle náhodou postrádáte, nechte si raději poradit. To aby se z koberce nestal podivný vetřelec.



Ten nejlepší efekt vytvoříte v kombinaci s minimalistickým nebo s citem namíchaným nábytkem, chce to kontrast, pokud ovšem nemáte v úmyslu bydlet po zámecku:-)
Já sama bych volila hodně velký kontrast, pak to má tu správnou energii a šmrnc.



Mám ráda recyklace a oživování všelijakého harampádí. Využívám a používám staré věci (i modes robes)...nakupovat nové jdu jen, když se pro něco opravdu nadchnu nebo když není zbytí. Můj příběh se starým kobercem znáte, psala jsem o něm tady.
Starých, darovaných, někde posbíraných, recyklovaných předmětů máme v domě kolem sebe více...možná udržím tempo a bude z toho  "nevyhazovat" na pokračování.

6 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Báro, ty pořád lozíš po těch vybydlených rozvalinách, takže je šance, že o něj někde zakopneš:-)

      Vymazat
  2. mame - tri podedene prave peršany...taky na ne nedame dopustit

    OdpovědětVymazat
  3. Ten první je super :-) Spíš bych to ale viděla ve větší místnosti, kde by hezky vynikl. Do našeho bytečku by asi nešel nebo menší velikost :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do bytečku jako dlaň to asi není to pravé ořechové...to by tam byl za toho vetřelce:-)

      Vymazat

Děkuji za všechny vaše komentáře.