pondělí 17. března 2014

na zahradě


Od té doby, co máme zahradu, tak letos poprvé přemýšlím o pěstování něčeho užitečného, něčeho k jídlu.
Zatím jsem pěstovala jenom bylinky a trochu jahod. Mám pocit, že jsem na zahradničení dost levá a bojím se, že tu nic nevyroste. Ale zkusím to... ono to nějak dopadne:-)
Zatím hledám informace a inspiraci, připravuju první záhony, kupuju semínka a na okně už mám bylinkovo zeleninovou mini zahradu.

Mám trochu strach, že naše lesní mikroklima nebude všem rostlinkám (keřům a stromkům) svědčit. Nechci se pouštět do něčeho velkého, pro jistotu začnu s malinama a ostružinama...to by mělo klapnout.



Na Pinterest mi moc času nezbývá, přesto jsem trochu zajímavých nápadů našla.  Moje poslední piny byly celé o zahradě...začíná to vypadat vážně.


9 komentářů:

  1. :-D to tedy jo... no já mám jen balkón a taky jsem se rozhodla že letos budou rajčátka a papriky, zatím to byly jen bylinky, tak uvidíme jestli nám to letos vyjde ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. :-))), já jsem taky na zahradničení dost levá a naše údoli mezi lesy tomu moc nepomáhá :-))), kdysi mi tu mamka zasadila do záhonů rajčata, ale ta chytla plíseň, vyhodila jsem je na hnůj čímž jsem ho prý znehodnotila ...:-), další rok jsem měla rajčata v truhlíku, to bylo lepší až na to, že všechna dozrála během 14ti dnů , kdy jsme byli na pracovní cestě, měli jsme dvě od té doby jsem se na rajšata neodvážila, ale z domácí zahrádky nemají chybu:-) Držím palce ať se zadaří!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucie, rajčatový neúspěch nás nemůže odradit. Je pravda, že s tím lesem okolo je to složitější, musíme asi vsadit na to, co rádo roste v lese. No ale ty teď budeš mít úplně jiné piplání:-)

      Vymazat
  3. Fandím Vám! A jdu se kochat na "zahradní" pinterest:-)
    Moc se mi líbí využití těch plat od vajec.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, ta plata jsou jen přechodná, nevzhledné kelímky mě neminou:-)

      Vymazat
  4. Dobrý den a děkuju za Váš blog.

    Zahrádka je vášeň.... Jenom pozor, aby Vám ta platíčka nerozmáčela parapet, jestli pod nimi nic není. Po tomhle zahradničení zůstávají nesmazatelné výsledky, vlastní zkušenost. a skvělá je hokkaido, vydrží všechno a kdyby nechutnala, tak je krásná :-)
    Jiřina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiřino, díky za tip na dýni, to my můžeme:-) Parapet je v pohodě, je to supr materiál, neflekatí, rozmáčet se nedá...já takhle testuju odolnost kuchyňských pracovních desek
      pro zákazníky:-) Děkuju za návštěvy a za přízeň.

      Vymazat
  5. Dobrý den, podle obrázku vidím, že máte zasetou i mátu a nedá mi to: u máty je mnohem jednodušší koupit si jednu vzrostlou rostlinu a rozmnožit ji tak, že odříznete pár výhonů - oddenků a necháte ve vodě zakořenit (jde to i s kořenovými řízky). Ze semínek se máta určitě dá pěstovat taky, ale je to pomalejší a náročnější. Jinak moc držím palce, zahradničení je opravdu návykové:-)
    Anita (mimochodem, máte v e-shopu opravdu moc hezké věci)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny vaše komentáře.