čtvrtek 27. března 2014

chodím městem...


Všichni jim nadávají, všichni je odsuzují...umělce pouliční. Svými výtvory zdobí každou volnou plochu, bohužel někdy i tam, kde se to moc nehodí, ale to je to poslední, co tihle mladí, odbojní "protivšem" řeší. 
Z některých, když už nejsou tak odbojní, se nakonec stanou umělci obdivovaní, uznávaní.





Já mám ty abstraktní čáry hodně ráda. Chodím městem, hledám, nacházím, fotím obrazy a úžasné barevné kombinace. 

Starým oprýskaným zdem a vysokým nevzhledným plotům to pouliční umění vysloveně svědčí!
Nebo jste úplně, zásadně proti?



6 komentářů:

  1. mně vadí, když čerstvě omítnutý dům, opravenou památku hned druhý den "zdobí" podpis ve stylu hurá, byl jsem tu první. Pod mostem, na nevyužívaném plotě, staré oprýskané zdi apod. mi to nevadí. Ale než jen čáry mám radši, když je to nějaký obraz, mám ráda barevnost, osobní značky ve stylu broučka na posledním obrázku. Jsem pro, aby město vyhradila mladým sprejerům plochu, na níž můžou beztrestně řádit. U nás se ale hlavně řeší, jakou omyvatelnou fasádou opatřit nově opravované historické památky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Omyvatelná fasáda je asi to nejlepší řešení:-) Kdyby se nějaký neumětel rozhodl dozdobit fasádu mého domu, tak bych taky nenadskakovala nadšením...ono by to v tom lese působilo i dost absurdně:-)

      Vymazat
  2. Já ne, já neodsuzuji, mně se to líbí! Jeden čas jsem to i hodně fotila. Pokud to teda není na fasádě nějakého pěkného domu, tak určitě ano!

    OdpovědětVymazat
  3. Taky se mi líbí, když to má nápad a je na správném místě. Bohužel ale často narážím na vysloveně nevkusné čmáranice se sprostými slovy třeba na novém plotu apod. Někdy je to umění, jindy omezenost.. Ale třeba Banksyho zbožňuju :)
    TWF Kami*

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny vaše komentáře.