čtvrtek 3. listopadu 2011

Odvážné a netradiční

Rekonstrukcí domu v japonském městě Hirošima vznikl opravdu velmi netradiční a nezvykle uspořádaný obytný prostor. Obývá ho rodina se dvěma dětmi a má rozlohu 90m2.
Centrum života rodiny vzniklo ve středu prostoru na vyvýšeném stupínku - je zde kuchyň, jídelna a obývací pokoj. Toto centrum je odděleno stěnou, jejíž dolní část tvoří pás posuvných oken.
Prostor kolem  centra je jakousi chodbou, která je využívána podle potřeby - je zde například místo pro psací stůl. Ložnice a koupelna je potom umístěna ve výklencích.
Inspirující je i použití materiálů-světlé dřevo kontrastuje se surovým betonem na stěnách.



























http://www.suppose.jp/
Foto: Toshiyuki Yano

1 komentář:

  1. Japonská moderní architektura mě vždycky dostane. Jakoby se vyřádí při různých prostorových hrátkách a vše pak zahalí do jednoduchosti a čistoty a pak tváří se nevinně. Jsou to ale filutové!

    OdpovědětSmazat

Děkuji za všechny vaše komentáře.