čtvrtek 14. února 2013

mít svůj styl

Kamarádka K. je specialista na bezhlavé nákupy módních hadříků. Pořád není spokojená se svou postavou (kdo je?) a má utkvělou představu, že ty nejmódnější hadry to nějak napraví. 
Nenapraví. Její euforie z nákupu trvá krátce... sedíc nad tou hromadou, obvykle volá, nešťastná, že ji nic nesluší, že se v tom necítí. Snad už stokrát jsme to spolu řešily, říkám jí, aby se vykašlala na všechny módní hity, nekoukala na figuríny ve výloze, že to není její postava, aby si koupila tohle a tohle. Ale je to marné, je to marné...

Zjistit, co mi sluší je fajn, je to jednodušší, než každou sezónu tápat nad novými trendy. Když máte svůj top ten, svůj styl, uklidní vás to. Přestanete běhat po obchodech módních řetězců a všechny módní výstřelky vám budou ukradené.
Ale je to dlouhá cesta a ty impulsivní nákupy se nám prostě někdy přihodí:-)





7 komentářů:

  1. Tak to já to mám obráceně - nejsem spokojená = radši si nic nekoupím, protože to je zbytečný :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to ne! Jestli ty nejsi na sebe trochu moc přísná? Takhle sice nic nepokazíš, ale kde je radost z parádění?

      Vymazat
  2. Taky občas dělám takovou poradkyni.. sice jsem nikdy moc přes módu nebyla, ale brigáda v second handu (i když dětském) mě nějak naučila rozpoznávat dobré kousky, takže už od oka vidím, co bude sedět a co ne. Občas takhle kamarádce nosím do kabinky věci, kterých by si ona vůbec nevšimla a největší radost mám, když mi pak z domu volá, že si to znovu pořádně vyzkoušela a cítí se v tom skvěle :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt je, že někdo na oblečení opravdu nemá oko, pak je lepší na nákupy chodit s někým, kdo se vyzná:-)

      Vymazat
  3. Já se řídím pravidlem, že si koupím jen to, z čeho opravdu šílím a mám pocit, že mi to strašně sluší (netýká se super výhodných nákupů v sekáči/slevách.). Vždy když jsem si totiž koupila něco s kompromisem (tady to trošku nesedí, barva není můj styl, ale...atp.), leželo to pak zbytečně nepoužité ve skříni. A výběr fotek je opět super. Spodní prostřední is the best.)

    OdpovědětVymazat
  4. Díky:-) To šílení ti trochu závidím, já už jsem dlouho nic suprovýho k šílení vhodnýho nepotkala. Občas mě nadchnou nějaké botky, oblečení v obchodech je spíš hrůza. Možná jsem trochu konzerva.

    OdpovědětVymazat
  5. Človek musí dozrieť aj po tejto stránke a prísť na to, v čom nielen dobre vyzerá, ale sa aj cíti. To potom dodáva sebavedomie a dobrú náladu. Ja sa tiež snažím obnoviť svoj šatník práve v týchto týždňoch a musím povedať, že asi veľa zmenilo materstvo. Netúžim po žiadnych výkrikoch módy, naopak, vyhľadávam pohodlnú eleganciu, kúsky, ktoré je možno nakombinovať a navzájom doladiť. Veľmi sa mi páči práve ten štýl, ktorý máš na obrázkoch. Prepadla som napr. značke Massimo Dutti, ktorá je stelesnením toho, v čo by som chcela pretransformovať celý svoj štýl... jednoduché línie, trochu šmrcnuté pánskym štýlom, ale napriek tomu príťažlivé a podtrhujúce ženskosť, bez nutnosti odhaľovať isté partie a bez gýču a vulgárnosti. Možno k tomu svojmu štýlu kamarátka raz tiež dospeje. Je dobré, že má Teba, niekoho, kto jej pomože nasmerovať ;)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny vaše komentáře.