pátek 30. listopadu 2012

o r d n u n g

Už jsem tu někde psala, že můj muž vaří a občas i peče. I syn si zvládne to základní uvařit. Jsem ráda, že to není jenom na mě, že se o sebe umí postarat a že se oba v kuchyni pohybují s přehledem.
Má to ale jednu podmínku, musí být ve všem pořádek, každá věc musí mít své místo. Pánev, mouku, vařečku nebo pečící papír musí najít na tom samém místě. Jinak hrozí, že začnou hledat a přestanou vařit. A to by bylo škoda.
Já chaos zvládám, mí muži nikoliv, proto má v naší kuchyni každá věc své místo, proto je tu stále ordnung.
Krásný víkend všem!


9 komentářů:

  1. Paní, máte to vymakané k dononalosti! To já mám pro některé předměty dokonce 2 místa, kam je můžu dát, což nikomu kromě mě nevadí, protože kuchyň je pouze moje království. Doufám, že jenom prozatím a alespoň jeden z kluků má geny trošku po mě. Měj krásný víkend!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě prozatím, protože kuchyň není žádné extra království. To bych věděla o lepších! Já jsem pro rovné příležitosti žen a mužů v kuchyni a v celém bytě a domě a vůbec všude! Krásný celý týden!

      Vymazat
    2. Tak to já taky! Jen si je k tomu musím tak dobře vychovat .)

      Vymazat
  2. No tak to je můj sen - ale nedostižný :-) Naštěstí si kuchyň užívám sama a mí chlapi tam moc neúřadují. Ale je fakt, že pořádek je pořádek .-)
    Krásný večer,
    MartinaK

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vaření není můj koníček, takže si to v kuchyni fakt neužívám. Jsem ráda, když tam chlapi úřadují a já je nemusím obskakovat:-))

      Vymazat
  3. Tak takýto poriadok aj ja zbožňujem. Raz som urobila reorganizáciu kuchyne a môjho muža to úplne odrovnalo. Nebol schopný pozrieť do vedľajšej zásuvky, bezradne ma volal, že kde je čo. A hoci už sú to aj dva roky, pre určité veci stále chodí na pôvodné miesto. To jedna žena nepochopí. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Olivie, mám "doma" tři muže, takže to chápu... a raději žádné přesuny nedělám.

      Vymazat
  4. Jaj! To je jak z časopisu! Tak to já bych zešílela. Musím mít ve všem "umělecký" nepořádek. Je to sice jen krycí název pro binec, ale jako omluvenka dobrý. Ráda se na pořádek podívám, ale už druhý den bych ti to přerovnala!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucie, jsem spíš chaotik a umělecký nepořádník:-) K tomu pořádku se nutím, protože si chaos nemůžu dovolit. Doma moc času netrávím a zešílela bych pro změnu z telefonátů na téma: kde co hledat. Takže žádné přerovávání!:-)))

      Vymazat

Děkuji za všechny vaše komentáře.