neděle 29. května 2016

takhle dopadl


víkendový vítr ve skříních...pár pytlů hezkých věcí už je v kontejnerech charity a pár s věcmi ošouchanými skončí v odpadu.
Pořád věci probírám a zbavuju se nepotřebného. Pořád žiju s pocitem, že všechno, co máme se musí dát snadno a rychle zabalit a tradá jinam. 
I když své hnízdo v lese pořád budujeme a okrašlujeme, víme, že už, už potřebujeme ZMĚNU. Že nás nějaké to stěhování ještě čeká.
Jediným našim problémem jsou knížky, ty pořád přibývají a zbavit se jich neumím...

Mít málo věcí je velká svoboda...čím jsem starší, tím víc jsou mi věci lhostejné. Trochu se bojím, kam až s tím minimalismem dojdu.-)

9 komentářů:

  1. Jsem na tom uplně stejně. Navíc nás čeká stěhování do menších prostor, takže po redukci věcí přímo volám. Oblečení, nádobí, hlavně ať jinde pomůže a slouží dál :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stěhování je ten nejlepší prostředek proti "syslení".-)

      Vymazat
  2. To je přesné, čím má člověk méně, tím je svobodnější, jen si k tomu každý musí dojít sám... jak málo člověk k životu potřebuje se nejlépe pozná, když nechá po stěhování všechno nepotřebné v krabicích. Nejlepší je pak po roce ty zavřené krabice s nepotřebnými věcmi vyhodit :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, nevím jak to máš ty...ale ten stav mysli, kdy chodím kolem obchodů a nic nechci, je totálně blažený:-)

      Vymazat
    2. Naprostý souhlas. Vlastně mám ráda i období, kdy jsme na štíru s financemi. Ten úlevný pocit, že nejen že nic nechci, ale i kdybych chtěla nemám na to :-)

      Vymazat
  3. Mám to stejně, čím jsem starší, méně potřebuji, více posílám dál. A opravdu je to osvobozující pocit. Jen ty knihy... :-)

    OdpovědětVymazat
  4. chystám se na velký likvidační průvan v celém bytě. A strašně se na to těším. Já sem tedy sběratelka a nevyhazovačka. Ale mám intenzivní pocit, že je na čase s tím něco uělat.

    OdpovědětVymazat
  5. No, taky jsem vyklízel. Minulý víkend jsem se pustil do kůlny a byl jsem docela překvapený, co za poklady jsem tam našel. Některé věci byly snad ještě po dědovi. Třeba střešní okapy v docela fajn kvalitě. Až jsem z toho začal uvažovat nad tím, že na pergole vyměním ty, co tam mám, za ty, co jsem našel. Ty aktuální jsou už poměrně staré, místy děravé a prostě naprd.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny vaše komentáře.