a jiné krásné divoké byliny a plevele si na naší zahradě spokojeně lebedí. Žádné víkendové nájezdy úžasných motorových sekacích strojů jim nehrozí.
Ono když je zahrada vytvarovaná pro kozy a kamzíky, tak na ladné popojíždění můžete zapomenout...a tak to tu roste a roste a sečeme postaru třikrát za sezónu.
Ještě minulý týden bylo u nás žluto od pampelišek, už není...žluté květy jsou báječná surovina na med/sirup. Pokud máte zavařovací úchylku jako já, tak určitě znáte a děláte:-)
Dělám i bezový, ten nám voní více, ale tenhle je taky dobrý. Recepis je třeba tady, ale já to dávám většinou od oka...přiměřeně.
Zavařovací úchylka ... já chci taky! Med z pampelišek jsem musela povinně jíst jako malá, což na mně zanechalo trvalé následky, takže dnes si z nich viji pouze věnečky na hlavu.
OdpovědětVymazatKdyby to nějako šlo, tak bych ti kousek té úchylky poslala, je to zábava a celá rodina tě za to miluje. U nás se nic nejí povinně...spíš naopak, kdo nejí, je vítán, ono totiž furt je všeho málo:-)
Vymazat1a 1/2kg cukru na tak málo vody? Tak to asi moc zdravé nebude...
OdpovědětVymazatJako dítěti mi tento cumel taky dávali povinně:).... Nicméně fotky jsou moc pěkné!
Petro, díky a díky za zdravou připomínku...ono se říká, že cukr zdravý není...ale trošku málo ho tělo přece potřebuje, takže je to spíš o množství. A tenhle cumel se dávkuje po kapkách a hlavně dobrovolně, pak je to v poho:-)
VymazatMňam pampeliškový med jsem vloni taky dělala :) Zajímal by mě recept na ten bezový ;)
OdpovědětVymazat